Capaciteitsversterkingsworkshop voor NGO’s op komst

Junior Chamber International (JCI) Nilom organiseert in samenwerking met Young Leaders of the Americas Initiative een NGO Capacity Building workshop. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 8 december.

De Capacity Building Workshop is speciaal bestemd voor non-profit organisaties in Suriname die dagelijks eraan bijdragen aan een veiliger, schoner en gezondere samenleving.

Een van de hoofddoelstellingen van de workshop is het versterken van de cohesie onder de NGO’s. Hierdoor zal er een beter beeld ontstaan van de projecten en focusgebieden van de diverse organisaties.

De participanten zullen tijdens de workshop onder andere d.m.v. een raamwerk, een adequate root cause analyse uitvoeren voor geïdentificeerde uitdagingen binnen onze gemeenschap. Verder zullen zij ook projectvoorstellen opstellen, die aan de minimale vereisten voldoen voor het verkrijgen van financiering zowel lokaal als internationaal.

Volgens JCI Nilom Local President Gilian Pooters, heeft de workshop als hoofddoel om NGO’s te voorzien van de juiste tools om hun projecten op de behoefte van de gemeenschap af te stemmen; projectvoorstellen kwalitatief goed te schrijven zodat de uitvoering ook gestructureerd verloopt en het laatste is alternatieve financieringsmodellen voor uitvoering van de projecten.

Verder zegt de president van JCI Nilom dat dit project tot stand gekomen is na zijn participatie aan de American Leadership Academy en de deelname van Past President Moreno Jackson aan de Young Leaders of the America’s. “Wij hebben binnen 48 uur het maximaal aantal registraties binnengehaald welke wij kunnen accommoderen tijdens de workshop en dat stemt zeker heel goed” geeft Jackson door.

Beide heren zijn ervan overtuigd dat de kennis en ervaring die zijn opgedaan, de gemeenschap, de organisatie, en de NGO’s ten voordeel zal zijn. “De kennisoverdracht en informatie zal op interactieve wijze gedeeld worden met de participanten om uiteindelijk een positieve verandering teweeg te brengen binnen onze gemeenschap,” aldus Pooters en Jackson.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up