Capaciteitsversterkingsworkshop voor NGO’s op komst

Junior Chamber International (JCI) Nilom organiseert in samenwerking met Young Leaders of the Americas Initiative een NGO Capacity Building workshop. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 8 december.

De Capacity Building Workshop is speciaal bestemd voor non-profit organisaties in Suriname die dagelijks eraan bijdragen aan een veiliger, schoner en gezondere samenleving.

Een van de hoofddoelstellingen van de workshop is het versterken van de cohesie onder de NGO’s. Hierdoor zal er een beter beeld ontstaan van de projecten en focusgebieden van de diverse organisaties.

De participanten zullen tijdens de workshop onder andere d.m.v. een raamwerk, een adequate root cause analyse uitvoeren voor geïdentificeerde uitdagingen binnen onze gemeenschap. Verder zullen zij ook projectvoorstellen opstellen, die aan de minimale vereisten voldoen voor het verkrijgen van financiering zowel lokaal als internationaal.

Volgens JCI Nilom Local President Gilian Pooters, heeft de workshop als hoofddoel om NGO’s te voorzien van de juiste tools om hun projecten op de behoefte van de gemeenschap af te stemmen; projectvoorstellen kwalitatief goed te schrijven zodat de uitvoering ook gestructureerd verloopt en het laatste is alternatieve financieringsmodellen voor uitvoering van de projecten.

Verder zegt de president van JCI Nilom dat dit project tot stand gekomen is na zijn participatie aan de American Leadership Academy en de deelname van Past President Moreno Jackson aan de Young Leaders of the America’s. “Wij hebben binnen 48 uur het maximaal aantal registraties binnengehaald welke wij kunnen accommoderen tijdens de workshop en dat stemt zeker heel goed” geeft Jackson door.

Beide heren zijn ervan overtuigd dat de kennis en ervaring die zijn opgedaan, de gemeenschap, de organisatie, en de NGO’s ten voordeel zal zijn. “De kennisoverdracht en informatie zal op interactieve wijze gedeeld worden met de participanten om uiteindelijk een positieve verandering teweeg te brengen binnen onze gemeenschap,” aldus Pooters en Jackson.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up