Canada test vaccin tegen hiv

ebola-russia-vaccine-1Canadese wetenschappers deden met succes een proef op 33 hivpositieve patiënten met een veelbelovend nieuw hiv-vaccin. 

Zij willen het middel in september volgend jaar uitproberen op 600 gezonde mensen om te zien of het hiv-besmetting kan voorkomen.

Het vaccin bevat het onschadelijk gemaakte hiv-virus, dat zó is aangepast dat het geen schade kan toebrengen aan het menselijk lichaam.

De bedoeling is dat het vaccin antistoffen laat aanmaken in het lichaam van niet-geïnfecteerde personen. Het werkt op verschillende stammen van het virus.

In 2011 was bij een test met 16.000 proefpersonen in Thailand al gebleken dat hiv voorkomen kan worden met een vaccin. De resultaten waren toen niet geweldig – 31% succes – maar wel hoopgevend.

En vorige maand werd bekend dat in Afrika, waar elke dag 1000 mensen besmet raken met hiv, een grote en geavanceerde proef zal worden gedaan met een ander vaccin tegen hiv.

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up