Burgerleger wil migranten tegenhouden bij Mexicaans-Amerikaanse grens

Gewapende Amerikaanse burgers rukken op naar de zuidgrens van hun land om samen met duizenden manschappen van het leger de naderende migrantenkaravaan tegen te houden. De spanning in het gebied rond de Mexicaanse grens stijgt en de vraag is of partijen het tot een bloedbad zullen laten komen.

De burgermilities komen goed voorbereid, gekleed in camouflagepakken en bewapend met semiautomatische geweren, nachtkijkers, drones en warmtesensoren om mensen in het donker te kunnen opsporen.

Volgens de laatste berichten bereikten duizenden uitgeputte migranten maandagavond Mexico-Stad. Zij werden daar opgevangen in een stadion.

Mexicaanse autoriteiten maken zich nu op om zeker 5000 migranten op te vangen, na de eerste golf die nu binnen is na een gedeeltelijke voettocht door drie landen.

De migranten zeggen over het algemeen dat ze op de vlucht zijn voor ongebreidelde armoede, bendegeweld en politieke instabiliteit, voornamelijk in de Midden-Amerikaanse landen Honduras, Guatemala, El Salvador en Nicaragua.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Serieoplichter in de kraag gevat

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op woensdag 9 januari Satish K. opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor oplichting. Via Sociale media bood…

Scroll Up