Burgerinitiatief biedt petitie aan DNA – voorzitter voor betere aanpak geweldpleging

Het burgerinitiatief naar aanleiding van de brute moord op de 37-jarige Monaliza Maynard, heeft dinsdag een petitie aangeboden aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. De petitionarissen eisen een betere aanpak en preventie van geweldpleging. Voorts wordt gevraagd naar betere voorlichting naar de Surinaamse samenleving vooral in het wegwerken van belemmeringen zoals taboe, schaamte, privacy en onwetendheid.

Voorzitter Simons heeft voorlichting naar de samenleving toegezegd. De kleinste vormen van geweld moeten veroordeeld worden. Aan de petitionarissen heeft zij meegedeeld dat in de Huishoudelijke Vergadering dinsdag besloten is via het televisiekanaal van de DNA korte statements worden afgedraaid van parlementariërs en andere bekenden uit de samenleving waarin iedere vorm van geweld wordt afgekeurd.

“Geweld in relaties en tegen kinderen is iets dat wij niet moeten verdragen en wij moeten eenieder daarop wijzen”, stelt voorzitter Simons. Bovendien moeten jonge kinderen opgevoed worden op een manier die voorbeeldig is.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up