‘Bunga bunga’-meisje vermoedelijk vergiftigd, schreef boek over periode-Berlusconi

Redactie GFC Nieuws — ‘Ruby’, de Marokkaanse vrouw die tegen oud-premier Silvio Berlusconi getuigde in een seksschandaal, is op 1 maart overleden. Zij stierf na een maand waarin zij verschrikkelijk moet hebben geleden. In die periode zei zij herhaaldelijk dat zij vermoedelijk was vergiftigd.

Dat zou heel goed kunnen kloppen. “Er zijn duidelijke tekenen van vergiftiging,” zegt de Milanese plaatsvervangend officier van justitie Tiziana Siciliano. Het overlijden wordt dan ook behandeld als een moordzaak, zegt de politie.

Imane Fadil (34), vooral bekend als ‘Ruby’, was als minderjarig meisje vaak aanwezig op de ‘bunga bunga seksfeestjes’ van Berlusconi. De vroegere premier van Italië heeft altijd ontkend dat hij wist dat Ruby minderjarig was.

Hij raakte verwikkeld in verschillende rechtszaken en werd beschuldigd getuigen te hebben omgekocht om te liegen over de ware aard van de bunga bunga-feestjes. Fadil zou naar verluidt bezig zijn met een boek over de affaire. De Italiaanse justitie legde beslag op het manuscript.

Fadil bleef tot het einde bij bewustzijn, ondanks progressief orgaanfalen. Zij stierf op 1 maart in de Humanitas Clinic in Rozzano bij Milaan, waar ze eind januari was opgenomen.

 

Delen:

Meer nieuws

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:
Scroll Up