“Buitenlands beleid Suriname krijgt belangstelling”

De participatie van Suriname aan internationale bijeenkomsten in het belang van de nationale ontwikkeling en veiligheid, hebben ons land in de belangstelling gebracht van de wereld.

Dat is te zien aan het aantal geloofsbrieven dat recentelijk is aangeboden aan president Desiré Bouterse. De bezoeken van staatshoofden, regeringsleiders, ministers en technische- en handelscommissie aan ons land zijn ook het bewijs dat de wereld belangstelling heeft voor Suriname.

Dit zei minister Ronni Benschop van Buitenlandse Zaken ad-interim in De Nationale Assemblee. De bewindsman gaf aan dat het om een scala aan activiteiten gaat die een goed buitenlands beleid garanderen. Aan het parlement beloofde hij een uitgebreid document te doen toekomen met betrekking tot het buitenlands beleid.

Minister Benschop gaf aan dat Suriname momenteel met 134 landen buitenlandse betrekkingen onderhoudt. “De geografische ligging van Suriname met de strategische hulpbronnen vormen een solide basis voor een goed buitenlands beleid”, merkte de minister op.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel haalde aan dat ondanks er gezegd werd dat Suriname onder president Bouterse zogenaamd geïsoleerd zou raken, het niet is gebeurd. Het vorig jaar zijn er volgens hem meer dan 70 overeenkomsten gesloten, waarbij het buitenlands beleid goed was voor meer dan U$ 83 miljoen. Het gaat hier niet om leningen maar schenkingen.

Grensgeschillen worden nu anders benaderd, waarbij de oplossing in het vooruitzicht ligt. Deze zaken zijn volgens Abdoel eerder niet gerealiseerd.

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up