Brits parlement niet geïnteresseerd in 14 miljoen armen: 636 Lagerhuisleden willen niet praten over armoede

Het Britse Lagerhuis liet maandagavond zien hoe belangrijk het armoedevraagstuk is voor de volksvertegenwoordigers: van de 650 parlementariërs kwamen slechts 14 opdagen om te praten over het VN Armoederapport, dat aandringt op snelle aanpak van dit dringende probleem.

Labour-parlementslid Liz McInnes, die zich wel had aangemeld, beschuldigde de Conservatieve regering van minachting jegens de armen en zei dat de Verenigde Staten dezelfde desinteresse hadden getoond toen de VN daar de armoede benadrukten.

“Ik weet dat we een speciale relatie hebben met de Verenigde Staten, maar ik denk dat het ons allemaal te schande maakt dat we die minachting delen,” zei McInnes.

Het debat was georganiseerd door Labor’s Shadow Minister for Children, Emma Lewell-Buck MP, die zei dat 14 miljoen mensen in het VK in armoede leven – een vijfde van de bevolking – en beschuldigde de regering de armsten in de samenleving te degraderen, te beschamen en te beschadigen.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:
Scroll Up