Brainstormsessie over uitbanning “Single use plastic”

Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft een brainstormsessie gehad met verschillende vertegenwoordigers van lodge houders, te weten: Green Hertitage Fund Suriname, Suresur, Conservation International en het WWF.

De bedoeling van deze bijeenkomst was om de eerste stap te zetten naar het uitbannen van het gebruik van wegwerp plastic. De stakeholders zeggen reeds gesprekken te hebben gevoerd met twee producenten om na te gaan op welke wijze de plastic zakken langzamerhand uit de omloop kunnen worden gehaald.

Volgens de brainstormgroep zijn er alternatieven, zoals het gebruik van duurzame tassen van andere materialen, aangezien plastic zakken schadelijk zijn voor het milieu.

Producenten die plastic tassen produceren kunnen met dezelfde machines ook dikkere plastic tassen fabriceren voor meervoudig gebruik. Er is aandacht van de bewindsman gevraagd voor de oneerlijke concurrentie van de illegale importen van plastic zaken.

Minister Tsang heeft aangegeven een onderhoud met de ondernemers te zullen hebben om met hen na te gaan binnen welk tijdbestek de plastic zakken geheel uit te faseren. Hij geeft verder aan dat de tijdsspanne voor het uitbannen in goed overleg met de stakeholders zal geschieden. De producenten hebben meestal ook nog grote bezendingen in voorraad.

Zowel de minister als de brainstorm groep zijn van oordeel dat bewustwording en wettelijke regelingen van eminent belang zijn bij het opgang komen van dit proces.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up