Brainstormsessie over uitbanning “Single use plastic”

Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft een brainstormsessie gehad met verschillende vertegenwoordigers van lodge houders, te weten: Green Hertitage Fund Suriname, Suresur, Conservation International en het WWF.

De bedoeling van deze bijeenkomst was om de eerste stap te zetten naar het uitbannen van het gebruik van wegwerp plastic. De stakeholders zeggen reeds gesprekken te hebben gevoerd met twee producenten om na te gaan op welke wijze de plastic zakken langzamerhand uit de omloop kunnen worden gehaald.

Volgens de brainstormgroep zijn er alternatieven, zoals het gebruik van duurzame tassen van andere materialen, aangezien plastic zakken schadelijk zijn voor het milieu.

Producenten die plastic tassen produceren kunnen met dezelfde machines ook dikkere plastic tassen fabriceren voor meervoudig gebruik. Er is aandacht van de bewindsman gevraagd voor de oneerlijke concurrentie van de illegale importen van plastic zaken.

Minister Tsang heeft aangegeven een onderhoud met de ondernemers te zullen hebben om met hen na te gaan binnen welk tijdbestek de plastic zakken geheel uit te faseren. Hij geeft verder aan dat de tijdsspanne voor het uitbannen in goed overleg met de stakeholders zal geschieden. De producenten hebben meestal ook nog grote bezendingen in voorraad.

Zowel de minister als de brainstorm groep zijn van oordeel dat bewustwording en wettelijke regelingen van eminent belang zijn bij het opgang komen van dit proces.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up