Boze christenen in Haifa willen geen ‘McJezus’ in hun stad

Een beeld van Ronald McDonald aan een kruis veroorzaakte vorige week een kleine opstand in de Israëlische stad Haifa. Arabische christenen voelden zich door de uitbeelding van de clown als Jezus beledigd.

Het beeld met de titel “McJezus” is onderdeel van een kunstmanifestatie in het Haifa Museum. Boze gelovigen veroorzaakten relletjes en bekogelden het museum met brandbommen en stenen.

Volgens de maker, de Finse kunstenaar Jani Leinonen, is zijn werk geen aanval op het christendom. Voor hem is het een statement tegen het kapitalisme, overheersing door bedrijven en over hoe de huidige maatschappij valse goden aanbidt.

Andere kunstuitingen van Leinonen zijn Barbie-poppenkisten met daarin Jezus en de maagd Maria.

Museumdirecteur Nissim Tal was verrast over de plotselinge ophef. De kunstwerken waren immers al maanden zonder probleem te zien.

Mogelijk waren foto’s van het controversiële beeld die onlangs op sociale media werden gepubliceerd, aanleiding voor de protesten. De werken zijn in andere landen probleemloos geëxposeerd.

Foto: Jani Leinonen | Facebook

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up