Boze betogers eisen uitvoering doodstraf voor christenvrouw

De ultrareligieuze islamitische partij Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) bracht vrijdag duizenden aanhangers op de been om uitvoering van de doodstraf te eisen voor een christelijke vrouw, die in 2010 ter dood werd veroordeeld wegens belediging van de profeet Mohammed.

De zaak zorgt al acht jaren voor veel boosheid bij Pakistaanse moslims en christenen wereldwijd.

Aasiya Noreen, in Pakistan en daarbuiten bekend geworden als Asia Bibi, kreeg in 2009 ruzie met een groep moslimvrouwen.

Verontreinigde beker

De christelijke versie van van het verhaal (islamitische media laten zich nauwelijks over de zaak uit) is dat de vrouwen boos waren geworden omdat Asia tijdens het werken op het veld uit een put zou hebben gedronken; daarbij zou zij de beker gebruikt hebben die haar islamitische collega’s normaliter gebruiken.

Een van de vrouwen zei tegen de groep dat Asia het water had verontreinigd, door als christen uit hun beker te drinken. Zij zouden haar hebben willen dwingen zich te bekeren tot de islam.

Bibi zou hierop gezegd hebben: “Ik ga mij niet bekeren. Ik geloof in mijn religie en in Jezus Christus, die aan het kruis stierf voor de zonden van de mensheid.

Wat heeft jouw profeet Mohammed ooit gedaan om de mensheid te redden? En waarom zou ik het moeten zijn die zich bekeert? Waarom bekeren jullie je niet?”

Moord

Die uitspraak wordt conform de zeer strenge Pakistaanse blasfemiewetgeving gezien als godslastering, en Bibi werd in november 2011 hiervoor ter dood veroordeeld.

De gouverneur van Punjab en de katholieke minister van Religieuze Minderheden werden vermoord, omdat zij zeiden de blasfemiewet te streng te vinden.

Internationaal wordt zware druk uitgeoefend op Pakistan om het vonnis niet uit te voeren, maar het land verkeert in de positie van een graankorrel tussen twee molenstenen: bij uitvoering zal de wereld zich tegen het islamitische land keren, als Asia Bibi niet wordt gedood, zal dat leiden tot nog meer woede bij fanatieke moslims.

Foto: Asia Bibi | Facebook

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:
Scroll Up