Boycot van producten van illegale Israelische nederzettingen is jodenhaat, zegt VS

Redactie GFC Nieuws — Wie weigert producten te kopen afkomstig van illegale Israëlische nederzettingen, maakt zich schuldig aan jodenhaat. Dat zegt Elan Carr, de nieuwe speciale gezant van de VS voor de bestrijding van antisemitisme.
Carr zegt dat organisaties die artikelen boycotten omdat die geproduceerd zijn op Israëlische nederzettingen, antisemitisch zijn. Dat is ook zo wanneer zij komen van illegale nederzettingen.

Israëlische nederzettingen die zijn gebouwd op land dat in de oorlog van 1967 was veroverd, zijn volgens het internationale recht niet legaal.

De gezant zei dat het boycotten van Israëlische producten die wel van de Arabische gemeenschappen worden afgenomen, antisemitisch is.

“Als twee gemeenschappen naast elkaar leven en men weigert om van Joden te kopen en men wil kopen van niet-Joden, dan is het vrij duidelijk wat dat is,” zei Carr.

Carr deed de uitlatingen 24 uur nadat Omar Barghouti, een Palestijnse activist en medeoprichter van de Israëlische boycotbeweging BDS, verhinderd werd om vanuit Tel Aviv het vliegtuig naar de Verenigde Staten te nemen.

De BDS roept op tot “boycot, desinvestering en sancties” als een vorm van niet-gewelddadige druk op Israël om de Palestijnse rechten veilig te stellen.

In de Verenigde Staten wordt steeds meer gedaan om het boycotten van Israël tegen te gaan. Al meer dan 25 staten namen wetgeving aan om de boycot te bestrijden.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up