De oproep van president Santokhi en minister Ramdin om in deze periode van verlies respect en waardigheid centraal te stellen, is een belangrijk en noodzakelijk gebaar.
Suriname, een land dat vaak wordt gekenmerkt door politieke polarisatie, staat voor de uitdaging om deze waarden niet alleen te prediken, maar ook daadwerkelijk te praktiseren.
Het overlijden van voormalig president Desi Bouterse is een moment dat emoties losmaakt, van verdriet tot opluchting en alles daartussenin. Juist daarom is het cruciaal dat de samenleving zich niet laat meeslepen door persoonlijke of politieke sentimenten.
Zoals de president benadrukte, verdient elke overledene een respectvolle begrafenis. Dit principe overstijgt politieke kleur of persoonlijke voorkeur.
De houding van de regering, die bewust heeft gekozen voor geen staatsbegrafenis, geen officiële rouwdag, maar wel symbolisch respect met vlaggen halfstok, toont een evenwichtige aanpak.
Deze beslissing weerspiegelt een poging om recht te doen aan de gevoelens van een verdeeld volk, zonder afbreuk te doen aan nationale waarden.
Als Surinamers moeten we ons afvragen hoe we omgaan met verschillen. Laten we dit moment gebruiken om ons te verenigen rond de gedeelde waarde van respect.
Want uiteindelijk is dit niet slechts een afscheid van een controversiële figuur, maar een test voor onze samenleving als geheel. Respect en waardigheid zouden altijd ons uitgangspunt moeten zijn.
D. Karamat-Ali
Dit artikel betreft een ingezonden opiniestuk. Voor de publicatie van ingezonden artikelen hanteren wij specifieke voorwaarden. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@gfcnieuws.com.
Let op: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC Nieuws het eens is met de inhoud