Bouterse: “Onze bossen bieden aanzienlijke voordelen voor de wereld”

“We zijn ons ervan bewust dat onze bossen aanzienlijke voordelen voor de wereld bieden door enorme hoeveelheden koolstof op te slaan”.

Dit zei president Desiré Bouterse bij de officiële afsluiting van de klimaatconferentie donderdag. De conferentie, genaamd de High Forest Cover, Low Deforestation (HFLD), conference, Resource Mobilization for Climate Finance, werd gehouden van 12 tot en met 14 februari in Royal Torarica.

Het leven op onze planeet is afhankelijk van gezonde ecosystemen. “Net als Suriname hebben andere HFLD-landen die hier vertegenwoordigd zijn enorme hoeveelheden intacte bossen”, sprak president Bouterse.

Tijdens de conferentie werden niet alleen de ervaringen over de vele uitdagingen, maar ook de grote kansen en mogelijkheden gedeeld. Het staatshoofd gaf aan dat de landen met een hoge bosbedekking en weinig ontbossing, al gezonde ecosystemen bewaarden, lang voordat de klimaatverandering wereldwijd werd erkend.

“Helaas wordt de waardevolle bijdrage van vooral HFLD-ontwikkelingslanden aan de uitdaging van de klimaatverandering niet weerspiegeld in klimaatfinanciering. Samenwerking tussen deze landen is daarom noodzakelijk”, benadrukte de president.

Deze cruciale rol en de bijdrage van bossen worden momenteel erkend in internationale en multilaterale fora en hun resultaten.

Het staatshoofd is ervan overtuigd dat wij op de goede weg zijn, als hij kijkt naar de brede deelname aan de conferentie van landen en organisaties uit onze eigen Amerika’s, Afrika en Azië, internationale instellingen, de wetenschappelijke gemeenschap en het maatschappelijk middenveld.

Op de klimaatconferentie van Bonn in 2017, kondigde Suriname zijn streven aan om de bosbedekking op 93% van het landoppervlak te behouden. “Ik sta hier vandaag om te bevestigen dat Suriname van plan is om op deze weg verder te gaan”, aldus president Bouterse.

Delen:

Meer nieuws

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up