Boris Johnson: ‘Absoluut belachelijk dat mensen rondlopen als brievenbussen en bankrovers’

De Britse premier Theresa May heeft haar voormalige minister van Buitenlandse Zaken opgedragen excuses aan te bieden voor zijn onsmakelijke opmerkingen over vrouwen in een boerka.

Boris Johnson, die vorige maand aftrad vanwege een meningsverschil over de Brexit, het Britse vertrek uit de Europese Unie, zei in een artikel dat de Telegraph maandag plaatste, dat hij tegen een verbod op boerka’s is. 

Johnson zei dat hij zich verzette tegen het verbieden van boerka’s en andere bedekkende kleding, maar schreef dat het “absoluut belachelijk was dat mensen ervoor zouden kiezen rond te lopen als brievenbussen”.

“Als je me vertelt dat de boerka onderdrukkend is, dan ben ik het met je eens […] Ik zou verder gaan en zeggen dat het absoluut belachelijk is dat mensen ervoor kiezen er uit te zien als brievenbussen;

Als een kiezer naar mij toe zou komen met haar gezicht verborgen, zou ik mij volledig gerechtigd voelen om haar te vragen die te verwijderen zodat ik op een behoorlijke manier met haar kon praten.

Als een vrouwelijke student op school of op een college van een universiteit verschijnt terwijl zij lijkt op een bankrover dan idem: gezagsdragers moeten in staat zijn om openlijk te converseren met degenen die zij moeten instrueren.”

Johnson weigert excuses te maken. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde zijn critici dat zij “belachelijke’ aanvallen” opzetten en proberen een “legitiem debat de mond te snoeren”.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up