Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) hebben besloten om met onmiddellijke ingang af te dwingen dat de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) met hen aan tafel gaat.

Bij de genoemde bonden zijn er gemeenschappelijke en uiteenlopende punten die dringend opgelost moeten worden. Veel van deze zaken zijn direct op het bord van de ministeriele leiding.

Weliswaar zijn er punten waarbij andere ministeries ook bij betrokken zijn, of de Raad van Ministers. In alle gevallen moet het voorwerk gedaan worden vanuit het het ministerie van OWT&C.

Deze zaken spelen voor het aantreden van de intussen afgetreden minister Patrick Pengel. Rondom het aftreden van Pengel werd de bonden medegedeeld dat de nderhavige punten zouden worden opgepakt zodra de nieuwe minister van dit departement in functie zou zijn.

Een periode daarna werden de bonden gebeld met de mededeling dat zij direct na de begrotingsbehandeling voor de besprekingen zouden worden uitgenodigd. De arbeidsproblemen bij de respectieve sectoren van deze bonden stapelen zich intussen steeds op.

Vernomen wordt dat de bonden zich zullen verstaan met hun respectieve achterban voor afstemmen over een effectieve doorbraak in de trainage.

Delen:

Meer nieuws

Spoelwerkzaamheden SWM in Saramacca

GFC NIEUWS- De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zal vanaf maandag 15 juli tot en met 29 juli in Saramacca spoelwerkzaamheden op het waterleidingsnet uitvoeren. Delen:

Delen:

Verhoging veiligheid gebied fort Zeelandia

GFC NIEUWS- De districtscommissaris van Paramaribo – Noordoost, Mike Nerkus, heeft in samenwerking met de Energie Bedrijven Suriname en het directoraat Openbaar Groen gezorgd voor…

Delen:

Doorrijder opgepakt door de politie

GFC NIEUWS- De 41-jarige autobestuurder R.K is door de politie van het ressort Jarikaba opgesloten, nadat hij een hoogspanningsmast had geramd met het gevolg dat…

Delen:

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:
Scroll Up