Bolsonaro wil vuur met vuur bestrijden: Brazilianen komen gemakkelijker aan vuurwapens

De nieuwe president van Brazilië heeft een oplossing voor het toenemende vuurwapengeweld in zijn land: hij ondertekende een decreet dat het eenvoudiger maakt om wapens te kopen.

Jair Bolsonaro komt hiermee een verkiezingsbelofte na. Als parlementariër was hij een uitgesproken tegenstander van de oude vuurwapenwet.

De huidige strenge wetgeving op wapenbezit is in 2003 geïntroduceerd door president Luiz Inacio Lula da Silva. 

Onder de oude wet zijn achtergrondcontroles verplicht, er geldt een leeftijdsgrens van 25 jaar, en de aanvrager moet een baan hebben – naast andere vereisten.

Het decreet schrapt de verplichting om bij aanschaf van een vuurwapen een “effectieve noodzaak” aan te tonen om een ​​vuurwapen te bezitten. 

Bolsonaro is net als de Amerikaanse wapenlobby van mening dat gewapende burgers zich beter kunnen beschermen tegen gewapende bendes. Als fervent wapensupporter die vaak poseert met vuurwapens, adviseerde Bolsonaro de politie te schieten om te doden bij contact met criminelen.

Foto: Mathew Rym

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up