Bollywood-actrice noemt zwarte voetballer ‘gorilla’, ‘Neanderthaler’

Redactie GFC Nieuws — Bollywoodactrice Esha Gupta, in haar vrije tijd officieus ambassadrice van voetbalclub Arsenal, had geen idee dat het racistisch was om een zwarte voetballer uit te maken voor “gorilla”. In een bericht op Instagram had zij het zelfs over een “Neanderthaler”.

De Indiase plaatste een schermafbeelding van een WhatsApp-gesprek op Instagram. “Ik kan die [Alex] Iwobi met zijn gorillagezicht niet meer zien,” schreef de superster over de Nigeriaanse vleugelspeler.

“Het is alsof de evolutie bij hem is gestopt. Hij is niet veranderd van Neanderthaler in een mens,” merkte zij op, tot grote hilariteit van haar gesprekspartner.

De actrice bood zondag via Twitter min of meer excuses aan – “Jongens, sorry als jullie het racistisch vonden, zo was het niet bedoeld.”

Boze fans eisen dat de club de banden met haar verbreekt. Arsenal wijst er echter op dat het ambassadeurschap van Gupta geen officiële functie is.

Foto: Instagram 

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up