Bollywood-actrice noemt zwarte voetballer ‘gorilla’, ‘Neanderthaler’

Redactie GFC Nieuws — Bollywoodactrice Esha Gupta, in haar vrije tijd officieus ambassadrice van voetbalclub Arsenal, had geen idee dat het racistisch was om een zwarte voetballer uit te maken voor “gorilla”. In een bericht op Instagram had zij het zelfs over een “Neanderthaler”.

De Indiase plaatste een schermafbeelding van een WhatsApp-gesprek op Instagram. “Ik kan die [Alex] Iwobi met zijn gorillagezicht niet meer zien,” schreef de superster over de Nigeriaanse vleugelspeler.

“Het is alsof de evolutie bij hem is gestopt. Hij is niet veranderd van Neanderthaler in een mens,” merkte zij op, tot grote hilariteit van haar gesprekspartner.

De actrice bood zondag via Twitter min of meer excuses aan – “Jongens, sorry als jullie het racistisch vonden, zo was het niet bedoeld.”

Boze fans eisen dat de club de banden met haar verbreekt. Arsenal wijst er echter op dat het ambassadeurschap van Gupta geen officiële functie is.

Foto: Instagram 

Meer bizar nieuws

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Japanse man (35) trouwt met hologram

De moeder van Akihiko Kondo weigerde naar zijn bruiloft in de Japanse hoofdstad Tokio te komen, maar haar 35-jarige zoon liet zich daardoor niet weerhouden….

Non wordt pornoster

Acht jaar zat ze in het klooster, de 28-jarige Yudi Pineda. Toen besloot de Colombiaanse het over een heel andere boeg te gooien. Ze zei…

Man (69) wil officieel 20 jaar jonger worden

Emile Ratelband lijdt naar eigen zeggen onder zijn officiële leeftijd. Daarom vroeg de Nederlandse positiviteitsgoeroe vandaag officieel aan de rechter om hem twintig jaar jonger…

Scroll Up