Boete voor chirurg die gezonde nier aanzag voor tumor

Een chirurg van het Wellington Regional ziekenhuis in West Palm Beach (Florida) moet een boete van 3000 dollar betalen omdat hij ten onrechte een gezonde nier bij een vrouw had weggehaald. De chirurg dacht dat het om een tumor ging.

Ramon Vazquez moest Maureen Pacheco alvast opensnijden, zodat twee andere chirurgen haar in de rug konden opereren.

Pacheco had een nier die nooit naar haar lendenstreek was gemigreerd. Vazquez dacht dat het een kankergezwel in de buurt van haar bekken was en verwijderde die zonder haar toestemming en zonder het weefsel vooraf te onderzoeken.

De pelvische nier stond vermeld in haar medische dossier, maar Vazquez had dat niet ingezien vóór de operatie. Bovendien, verweerde hij zich, had de vrouw hem vooraf ook niet gewaarschuwd over de nier.

De twee artsen die de uiteindelijke operatie moesten uitvoeren, schikten de zaak door ieder 250.000 dollar te betalen. Vazquez werd vervolgd voor de medische fout en schikte voor 3000.

Hij moet ook een opleiding volgen over peroperatieve patiëntevaluatie.

Foto: Wellington Regional Medical Center

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up