Boete voor chirurg die gezonde nier aanzag voor tumor

Een chirurg van het Wellington Regional ziekenhuis in West Palm Beach (Florida) moet een boete van 3000 dollar betalen omdat hij ten onrechte een gezonde nier bij een vrouw had weggehaald. De chirurg dacht dat het om een tumor ging.

Ramon Vazquez moest Maureen Pacheco alvast opensnijden, zodat twee andere chirurgen haar in de rug konden opereren.

Pacheco had een nier die nooit naar haar lendenstreek was gemigreerd. Vazquez dacht dat het een kankergezwel in de buurt van haar bekken was en verwijderde die zonder haar toestemming en zonder het weefsel vooraf te onderzoeken.

De pelvische nier stond vermeld in haar medische dossier, maar Vazquez had dat niet ingezien vóór de operatie. Bovendien, verweerde hij zich, had de vrouw hem vooraf ook niet gewaarschuwd over de nier.

De twee artsen die de uiteindelijke operatie moesten uitvoeren, schikten de zaak door ieder 250.000 dollar te betalen. Vazquez werd vervolgd voor de medische fout en schikte voor 3000.

Hij moet ook een opleiding volgen over peroperatieve patiëntevaluatie.

Foto: Wellington Regional Medical Center

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up