Blowen breekt je hart

weed-hartMarihuana bezorgt je een gebroken hart. Althans, dat suggereert een nieuw onderzoek dat concludeert dat er een verband is tussen wiet roken en het “gebroken hart-syndroom”. 

Het roken van cannabis kan het risico op stress cardiomyopathie verdubbelen. Dat is een aandoening waarbij fysieke of emotionele stress kan leiden tot verzwakking van de hartspier.

Dat kan pijn op de borst geven, maar ook duizeligheid en kortademigheid, staat in het onderzoek van de American Heart Association.

De aandoening is weliswaar niet levensbedreigend, maar marihuanagebruikers lopen hierdoor wel een verhoogd risico op een hartstilstand. 

Meer wetenschapsnieuws

Laser om aliens te lokken

Wetenschappers hebben bedacht om met een krachtige laserbundel de aandacht van een buitenaardse beschaving te wekken, mocht die ergens in het heelal bestaan. Amerikaanse onderzoekers…

Ozonlaag herstelt zich

De ozonlaag vertoont tekenen van versneld en blijvend herstel. Dat staat in een nieuw rapport waarover The Guardian bericht. Sterker nog: het is niet ondenkbaar…

Stammen we af van aliens?

“Wat als de mensheid niet ontstond uit zuiver aardse organismen, maar ‘besmet’ werd met buitenaards leven door een inslaande meteoriet?” Die vraag stelden drie wetenschappers…

België landt in 2021 op Mars

Een Europees-Russische Marsjeep landt op 19 maart 2021 op de Rode Planeet. Dat meldde het hoofd van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, Dmitri Rogozin, afgelopen week….

Mannen en vrouwen kunnen even goed kaart lezen

Tussen mannen en vrouwen zitten nauwelijks verschillen wat kaartlezen betreft. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat in het wetenschappelijk magazine Eos staat….

Enorme ijsberg losgeraakt van Zuidpool

Een gigantische ijsberg, groter dan Noord-Holland en Zuid-Holland bij elkaar, is losgekomen van de Zuidpool. Het ijs dobbert nu in de Zuidelijke Oceaan en zou…

Scroll Up