Bloemenhulde vp Adhin bij Baba en Mai monument

In verband met 146 jaar Hindoestaanse Immigratie heeft vicepresident Ashwin Adhin een bloemenhulde gebracht bij het Baba en Mai monument.

Vandaag is het 146 jaar geleden dat het eerste contractarbeiders voet aan wal zetten in Suriname. Ook de Indiase Ambassadeur, Mahender Singh Kanyal, was aanwezig en maakte gebruik van de gelegenheid om de voorouders te gedenken.

De Hindoestaanse voorouders hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan de opbouw van Suriname. Eerst onder dwang, maar daarna uit vrije wil. “Wij zijn bijzonder trots op wat zij hebben kunnen bewerkstelligen. Wij waren vanaf het begin al ondernemers. Nu is ondernemerschap meer dan ooit belangrijk. Vooral de kleine en middelgrote ondernemers. De ruggengraat van onze economie moet veel meer versterkt worden en in dat kader moeten wij ondernemerschap zien als iets wat meer gestimuleerd worden”, zei de vicepresident na afloop van de bloemenhulde.

Behalve in de landbouw hebben de Hindoestaanse voorouders ook een grote culturele bijdrage geleverd. “Wij hebben een plurale diversiteit en diversiteit is onze identiteit.”

Binnen de Hindoestaanse cultuur wordt vooruitgekeken en wordt gedacht aan de generaties die volgen. Bijvoorbeeld wat voor hen achtergelaten wordt. Dat is volgens de vp heel uniek en iets waar de andere bevolkingsgroepen uit kunnen leren. Daarnaast heeft elke cultuur zijn unieke boodschappen waaruit wij kunnen leren. “Door van elkaar te leren, zullen we elkaar ook begrijpen en respecteren”, besloot de vp.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up