Bijna 200 personen doen mee aan antibioticacursus

Ruim 200 deelnemers, voornamelijk huisartsen, kregen afgelopen week twee dagen onderwijs over bacteriële infecties en het gebruik van antibiotica.

Wanneer patiënten een infectie hebben dienen (huis)artsen in eerste instantie te bepalen of het om een vermoedelijke virale of bacteriële infectie gaat.

De meeste virale infecties (zoals influenza (de griep) en de meeste gevallen van diarree en braken) behoeven geen behandeling en zullen vanzelf over gaan. Behandeling met antibiotica is in deze gevallen niet zinvol, maar kan wel tot problemen leiden zoals bijwerkingen en ontwikkeling van resistentie.

Voor bacteriële infecties zijn antibiotica vaak wel nodig, en dan is het belangrijk dat de arts de juiste antibiotica in de juiste dosering en voor de juiste tijdsduur voorschrijft.

Het onderwijs van de beide cursusdagen was er daarom met name op gericht om de kennis van artsen met betrekking tot antibiotica en infectieziekten op te frissen. De bedoeling is ook om antibioticagebruik te promoten en de opkomst van resistente bacteriën zoveel mogelijk te remmen.

Delen:

Meer nieuws

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up