Bijeenkomst EU-Celac in Suriname over aanpak wereldwijde drugsproblematiek

Suriname maakt zich samen met andere landen sterk om de wereldwijde drugsproblematiek het hoofd te bieden.

In dit kader organiseert Suriname in juni een highlevel EU-Celac-meeting. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zegt dat deze bijeenkomst van eminent belang is. Er zal met alle andere participerende landen van gedachten worden gewisseld over stappen voor bestrijding en indamming van de drugsproblematiek.

De participatie van Suriname aan deze high-level meeting is noodzakelijk. “Suriname wordt gezien als doorvoerstaat of doorvoerhaven. Wij produceren niet. Dat gebeurt in Latijns-Amerika en via Suriname lukt het mensen soms om de drugs door te voeren naar Europa, Amerika en Zuid-Afrika. Vandaar dat die samenwerking van eminent belang is.”

Minister Getrouw noemt EU-Celac een samenwerkingsmechanisme dat tot stand is gebracht door de Europese Unie, de Latijns-Amerikaanse landen en de Caraibische staten. “Het mechanisme heeft tot doel om het wereldwijde drugsproblematiek aan te pakken.”

Suriname behoort tot de Celac en is uitgewezen als de gastheer voor deze vergadering. Er zal een uitwisseling plaatsvinden van de ‘best practices’ en ‘bad practices’ om te komen tot het aanscherpen van het drugsbeleid, zegt de Justitieminister.

“Alles valt en staat met een goede samenwerking tussen de verschillende actoren.” Suriname heeft een goede samenwerking met onder andere de Drug Enforcement Administration (DEA), de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en Inter-American Drug Abuse Control Commission (Cicad). Deze samenwerking is volgens minister Getrouw hoognodig, omdat wij als land de drugproblematiek niet alleen aankunnen.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up