BGA evalueert concept genderplannen met ministeries

Het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) heeft twee concept genderplannen besproken met stakeholders van verschillende ministeries.

Het gaat om het Genderactieplan 2020-2021 en de Genderbeleidsvisie 2021- 2035.

“Deze documenten zijn onder begeleiding van consultant Annette Tjon Sie Fat samengesteld op het bureau Gender Aangelegenheden, vanuit het raamwerk van de verschillende verdragen die wij hebben getekend op het gebied van Gendergelijkheid”, zegt Melissa Deel van het BGA. Het bureau resideert onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza).

De plannen zijn aan de hand van prioriteitsgebieden samengesteld. Met de stakeholders is nagegaan of de plannen voldoen aan de korte-en langetermijndoelen die moeten leiden tot gendergelijkheid. “Het uiteindelijke doel is gendergelijkheid, maar zoals u weet is dat niet iets wat in twee of drie jaren bereikt kan worden”, aldus Deel.

Volgens consultant Tjon Sie Fat is het nieuw dat een genderbeleidsdocument voor lange periode is vastgesteld. De vorige plannen waren geldig voor vijf jaar. Dit plan is uitgeschreven voor 15 jaar.

De belangrijkste reden hiervoor is om meer tijd in te bouwen voor de evaluatie en eventuele aanpassing van de plannen. Het genderbeleidsplan loopt ook parallel met de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) die in 2030 moeten zijn bereikt moeten.

“Het tweede document is een soort overlappingsdocument, het huidige ontwikkelingsplan gaat door tot het jaar 2020 en als we het gender visiedocument pas in 2021 laten beginnen, ontstaat er een hiaat.”

De plannen in beide documenten zijn activiteiten die door verschillende ministeries worden uitgevoerd. Die worden ook tijdig geëvalueerd, verzekert de consultant.

De volgende stap is om stakeholders vanuit het maatschappelijk middenveld te betrekken bij de evaluatie van de conceptdocumenten. Het is belangrijk om te weten of de vastgestelde plannen uitvoerbaar zijn.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up