Bezoek minister Chotkan aan het westen

De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, heeft onlangs het westen van Suriname bezocht.

De bewindsman heeft de districten Coronie en Nickerie aangedaan, alwaar er projecten in uitvoering zijn.

Volgens de bewindsman was het na zijn bezoek aan Marowijne van belang, richting het Westen van Suriname te gaan. Voorafgaand aan zijn bezoek zijn er wat activiteiten geweest te Nickerie.

Het gaat onder andere om het bestratingsproject van de Krappahoeklaan. Deze straat zal uiteindelijk worden verhard. Minister Chotkan geeft aan dat reeds in 2014 het startsein was gegeven om een aanvang te maken met de werkzaamheden, maar vanwege omstandigheden het project niet is uitgevoerd.

“Nu kunnen we de mensen geruststellen en met zekerheid aangeven dat het project in het begin van het jaar 2020 zal worden opgeleverd”, zegt de bewindsman. Behalve de Krappahoeklaan, zal ook de Radjastanweg worden meegenomen in het bestratingsproject.

De bewindsman geeft aan dat het een noodzaak en of plicht van de overheid is om te werken aan de basis van alle randvoorwaarden. Het gaat om een goede infrastructuur waaraan eenieder voordelen heeft.

In het district Coronie had de minister een kennismakingsbezoek met zijn personeel en werd er officieel een graafmachine voor werkzaamheden overgedragen aan de dependance van OWT&C aldaar.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up