Bewoners Sophia’s Lust mogen huurwoningen kopen

Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) had zondag een ontmoeting met bewoners van het project Sophia’s Lust.

De regering heeft het besluit genomen om bewoners die een woning op de projecten te Coronie, Sophia’s Lust en Helena Christina van de overheid gehuurd hebben, de gelegenheid te bieden deze te kopen.

De woningen vallen onder beheer van de Stichting Volkshuisvesting Suriname. Minister Misiekaba gaf aan dat deze stichting heel goed werk verzet en op basis daarvan in stand moet worden gehouden.

De bewindsman zegt dat er huurachterstanden zijn, maar gaf ook gelijk te kennen dat hij geen voorstander is om die kwijt te schelden. Tussen de bewoners en de Stichting Volkshuisvesting is een overeenkomst en die moet worden nageleefd, zegt de minister.

Voor degenen die een grote achterstand hebben, zal er een betalingsregeling worden getroffen. Het gaat in totaal om 95 personen te Sophia’s Lust die een huis gehuurd hebben via de Stichting Volkshuisvesting.

Als de stichting geen inkomsten heeft, kan ze andere burgers die in woningnood verkeren niet helpen, hield de minister aan de aanwezigen voor. De regering zal er ook werk van maken dat zodra de bewoners de woningen gekocht hebben, de gronden ook op naam van de burgers worden geplaatst.

Volgens minister Misiekaba zijn er twee belangrijke voorwaarden om armoede te bestrijden: te weten huisvesting en werkgelegenheid. Hij riep de mensen op prioriteit te geven aan het kopen van de woningen, zodat ze later de ruimte hebben om deze te renoveren of uit te breiden. Het ministerie zal op later tijdstip ook een ontmoeting hebben met bewoners van Helena Christina en Coronie.

Enkele bewoners hebben in een reactie aangegeven blij te zijn met de oplossing van de regering. Dit is een kans die met beide handen moet worden aangegrepen, vertelden ze enthousiast aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Delen:

Meer nieuws

Doorrijder opgepakt door de politie

GFC NIEUWS- De 41-jarige autobestuurder R.K is door de politie van het ressort Jarikaba opgesloten, nadat hij een hoogspanningsmast had geramd met het gevolg dat…

Delen:

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:
Scroll Up