Bewoners Sjalotweg en omgeving krijgen binnenkort leidingwater

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft een aanvang gemaakt met het aanleggen van buizen voor de bewoners in de omgeving van de Santodorpweg te weten Sjalot, – Nagri,- en de Ketjapweg.

Op maandag 11 maart greep de waterleidingmaatschappij in na aandringen van onder meer DNA-lid Rosellie Cotino. De bewoners zijn reeds jaren verstoken van deze basisbehoefte.

Cotino gaf aan blij te zijn dat de oproep van de bewoners door de SWM is gehoord. Ze deed een beroep aan de bewoners om zodra het water uit de kranen zal stromen, er zuinig mee om te gaan. Ze sprak waardering en dank uit voor het geduld dat de bewoners jarenlang hebben opgebracht.

Vidjay Chotkhan, directeur van Luchthavenbeheer, bracht naar voren dat het een verplichting is van alle regeringen om voor de basisvoorzieningen als water te zorgen. Zijn oproep is dat mensen zich gaan houden aan de regels die door de SWM zijn gesteld op het stuk van de waterlevering.

SWM-vertegenwoordiger Lothar Kisoor zei namens directeur Marlon Oosterling, dat de leiding van het waterleidingbedrijf niet geaarzeld heeft in te springen op de oproep van de buurtbewoners.

De waterleidingmaatschappij zal met man en macht werken aan het afronden van dit project, zodat de burgers van het water kunnen genieten. Het is de bedoeling dat de bewoners zullen betalen voor het geleverde water. Er is aangegeven, dat indien men de aansluitkosten niet in een keer kan betalen de mogelijkheid bestaat deze in termijnen te voldoen.

Districtscommissaris van Wanica Zuid-West Wedperekash Joeloemsing toonde zich ook verheugd dat binnen niet al te lange tijd de burgers water uit de kraan zullen krijgen.

Buurtbewoner Winston Aroma bedankte de regering en andere voor de inspanningen die hebben geleid dat de buizen voor het gebied worden aangelegd.

De werkzaamheden houden in dat de SWM de 3’’ buis die aan de voorzijde van het gebied loopt tot naar achteren wordt verlengd waardoor het gebied de beschikking krijgt over goed drinkwater.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up