Bewoners Atjoni getraind in teelt hooglandrijst

De training “De teelt van hooglandrijst” is recentelijk afgesloten. De afsluiting heeft plaatsgevonden in de zaal van het ministerie van Regionale ontwikkeling (RO) te Atjoni in het district Sipaliwini. Tijdens de afsluiting waren aanwezig minister Lekhram Soerdjan van LVV, de residerende ambassadeur van Brazilië, Laudemar Goncalves de Aguiar Neto, parlementariër Silvana Afonsoewa, districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas, aankomende dc Humphrey Jeroe en de voorzitter van Coöperatie van Landbouw en Veeteelt, Bert Abauna.

Aan deze training hebben 40-tal bewoners van Atjoni en omliggende dorpen deelgenomen. Zij hebben geleerd hoe hooglandrijst duurzaam te telen met als uitkomst een hogere rijstproductie.

Volgens Jerrel Marsidin, waarnemend ressortleider van Brokopondo, hebben de deelnemers heel enthousiast meegedaan aan deze training. De duur van de training is vier maanden lang geweest, bestaande uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Minister Soerdjan heeft de bewoners ook toegesproken en aangegeven dat er meer trainingen verzorgd zullen worden in het binnenland waaronder plantvermeerdering. Ook zullen er projecten in samenwerking met andere organisaties worden uitgevoerd in het binnenland.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up