Beveiligers luchthaven trillen van spanning door verdacht apparaat

Veiligheidspersoneel op de Berlijnse Schönefeld luchthaven deden dinsdag een diepgaand veiligheidsonderzoek nadat een verdacht voorwerp was ontdekt in de bagage van een passagier.

Een terminal werd geëvacueerd en vluchten werden aan de grond gehouden nadat bagageafhandelaars de beveiliging inschakelden omdat zij een handgranaat dachten te hebben opgemerkt tijdens een routinematige röntgencontrole van een koffer.

De eigenaar van de verdachte bagage vertelde op sociale media over zijn ervaringen.

“Toen ik aankwam, werd de terminal geëvacueerd,” schreef de man  die anoniem wenst te blijven. Omdat hij vaag deed over het voorwerp in zijn koffer, werd versterking gevraagd en de luchthaven platgelegd.

“Ik werd omsingeld door gewapende agenten met automatische wapens,” vertelt hij

Zijn koffer werd onderzocht door een lid van de explosievenopruimingsdienst, gekleed in volledige beschermde uitrusting, vervolgt hij.

“Na 60 spannende minuten kwam hij [het lid van de explosievenopruimingsdienst] lachend terug. De handgranaat was een vibrator die ik twee weken eerder voor mijn vriendin had gekocht,” onthulde de man. Hij mocht zijn reis vervolgen met zijn speelgoed.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up