Beurzen voor 100 Champions of Suriname project

Vanwege hun Corporate Social Responsibility hebben Staatsolie en Self Reliance beurzen beschikbaar gesteld voor het project 100 Champions of Suriname.

In het eerste kwartaal van 2018 heeft de officiële kick-off van het project 100 Champions of Suriname plaatsgevonden, in navolging van een soortgelijk initiatief dat 8 jaren geleden in Duitsland is begonnen en nu wordt uitgevoerd in Zwitserland, Oostenrijk, Egypte, Saoudi Arabie en Curacao.

Het programma heeft als doelstellingen:

• Om met een initiële training van 11 weken jongeren klaar te stomen om onze samenleving beter in te richten en leiding te geven aan initiatieven die van andere jongeren kampioenen moeten maken op het gebied, waarin zij willen uitblinken.

• Het ontwikkelen van jonge rolmodellen die als voorbeeldfiguren zullen dienen binnen de gemeenschap. Zij zullen tonen dat ongeacht afkomst, iedereen succesvol kan zijn als de juiste attitudes en gedrag worden ontwikkeld.

Om in aanmerking te komen voor een beurs, moet worden voldaan aan de criteria:

– Jonge leidinggevende professionals met een minimale MBO denk- of opleidingsniveau
– Jonge Intellectuelen (minimaal HBO)
– Talentvolle en gedreven studenten afkomstig uit de bovengenoemde gebieden
– Leeftijd: 16 tot 31 jaar.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up