Beurzen voor 100 Champions of Suriname project

Vanwege hun Corporate Social Responsibility hebben Staatsolie en Self Reliance beurzen beschikbaar gesteld voor het project 100 Champions of Suriname.

In het eerste kwartaal van 2018 heeft de officiële kick-off van het project 100 Champions of Suriname plaatsgevonden, in navolging van een soortgelijk initiatief dat 8 jaren geleden in Duitsland is begonnen en nu wordt uitgevoerd in Zwitserland, Oostenrijk, Egypte, Saoudi Arabie en Curacao.

Het programma heeft als doelstellingen:

• Om met een initiële training van 11 weken jongeren klaar te stomen om onze samenleving beter in te richten en leiding te geven aan initiatieven die van andere jongeren kampioenen moeten maken op het gebied, waarin zij willen uitblinken.

• Het ontwikkelen van jonge rolmodellen die als voorbeeldfiguren zullen dienen binnen de gemeenschap. Zij zullen tonen dat ongeacht afkomst, iedereen succesvol kan zijn als de juiste attitudes en gedrag worden ontwikkeld.

Om in aanmerking te komen voor een beurs, moet worden voldaan aan de criteria:

– Jonge leidinggevende professionals met een minimale MBO denk- of opleidingsniveau
– Jonge Intellectuelen (minimaal HBO)
– Talentvolle en gedreven studenten afkomstig uit de bovengenoemde gebieden
– Leeftijd: 16 tot 31 jaar.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up