Besluit dc Nerkust funest voor thai – kickboks en MMA-sportwereld

Het bestuur van de Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) zegt dat het besluit van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust om geen vergunningen te verlenen voor het houden van thaiboksevenementen, zolang de bonden niet met elkaar in overeenstemming zijn, funest is voor de thai-, kickboks en MMA-sportwereld.

Het bestuur van Suthaibo belegt vandaag een persconferentie over het neerleggen van haar functie en het besluit van de dc.

Suthaibo heeft op 15 en 17 april een onderhoud gehad met Nerkust en Angelo Simson van de andere Thaiboksbond. Dit gesprek had geen positieve uitkomst.

“Wij zijn verontrust omdat er in het verleden vechtsportevenementen zijn georganiseerd zonder auspiciën van de Suthaibo met alle gevolgen van dien. Ook willen wij u eraan herinneren dat er ruim een jaar geleden een levensbedreigende situatie heeft voorgedaan. Hierbij is de promotor betrokken geweest met als gevolg dat Torarica en haar partners afstand hebben genomen van de door hem te organiseren vechtsportevenement”, haalt het bestuur van Suthaibo aan.

“Wij zijn verontwaardigd omdat de Suthaibo en Nerkust de afgelopen jaren meerdere gesprekken hebben gehad met betrekking tot het verstrekken van vergunningen van vechtsportevenementen.

Tijdens deze gesprekken zijn onder andere veiligheid en organisatie belangrijke aspecten geweest.

Uit deze gesprekken is gebleken dat de Suthaibo voldoet aan alle voorwaarden om de nationale bond te zijn en alle expertise in huis heeft, van leden tot en met kader op nationaal en internationaal niveau.

De internationale federaties zullen met een kritisch oog deze ontwikkelingen volgen, met de kans dat Suriname niet meer kan deelnemen aan de Pan-Amerikaanse kampioenschappen en de Wereldkampioenschappen in Bangkok”.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up