Beroemdheden krijgen het benauwd: krant eist inzage in dossier pedoschandaal

Redactie GFC Nieuws — Een federale rechtbank in New York gaat waarschijnlijk geheime documenten over de rechtszaak tegen multimiljonair Jeffrey Epstein openbaar maken. Epstein en een aantal hooggeplaatste figuren zouden op grote schaal minderjarige meisjes seksueel hebben misbruikt. Hij kreeg daarvoor een opmerkelijk lage straf.

Het dagblad Miami Herald had de openbaarmaking geëist. 32 mediabedrijven, waaronder de New York Times en de Washington Post, ondersteunen de aanvraag.

Epstein was aangeklaagd door Virginia Roberts Giuffre. Zij werkte op haar 16e op Mar-a-Lago, de privéclub van Donald Trump.

Daar werd zij benaderd door Ghislaine Maxwell, die jonge meisjes rekruteerde voor Epstein. Er zouden tientallen minderjarige meisjes op vergelijkbare wijze zijn gerekruteerd, die allemaal seksueel werden misbruikt door Epstein en zijn vrienden.

Hoge vrienden, lage straf

Onder die vrienden zouden zich veel hooggeplaatste personen bevinden die regelmatig meevlogen met de Lolita Express, de privéjet van Epstein. Donald Trump en Bill Clinton worden genoemd als enkele van die vrienden.

De multimiljonair moest als straf voor het misbruiken van tientallen meisjes 13 maanden de nacht doorbrengen in een afgescheiden luxe ‘gevangenissuite’. ’s Morgens mocht hij de gevangenispoort uit om zijn werk te doen, mits hij ’s avonds op tijd terug was in zijn suite.

De documenten over de zaak en de deals werden verzegeld of geredigeerd, zodat het aandeel van veel betrokkenen geheim bleef. De advocaten van Epstein voeren een verwoed gevecht om de dossiers geheim te houden.

Als zij dat verliezen, zouden veel beroemde en machtige mannen ernstig in verlegenheid kunnen worden gebracht.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up