BEP start bouw nieuw partijcentrum

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zet een nieuw en groter partijcentrum neer op Ephraimzegen.

Partijvoorzitter Ronny Asabina en ondervoorzitter Edgar Dikan hebben vrijdag het startsein gegeven met een ‘groundbreaking ceremonie’. Daaraan voorafgaand heeft Asabina samen met partijtoppers en anderen het naambord onthuld en boompjes op het terrein geplant.

Asabina spreekt van historisch moment voor BEP. “Als partij hebben we eindelijk een eigen centrum, iets waarnaar de BEP altijd heeft gestreefd. Eindelijk gaat onze wens in vervulling. De droom die hier werkelijkheid wordt was er sinds de tijd van voorzitter Caprino Alendy, nu erevoorzitter. Ook tijdens de periode van Celsius Waterberg waren er plannen. Maar het is dit bestuur gelukt om er echt aan te beginnen.”

Alendy was eregast bij de ‘groundbreaking ceremonie’. De partij heeft bewust ervoor gekozen het centrum in een volksbuurt op te zetten, omdat de partij zich heel sterk maakt voor mensen te lijden hebben onder sociale en maatschappelijke achterstanden. Veel mensen uit volksbuurten, ook in de omgeving van Ephraimzegen, dragen de BEP een warm hart toe. De BEP pleit voor een eerlijke verdeling van de rijkdommen van het land en gelijke kansen voor eenieder.

Het nieuw centrum zal bestaan uit een kantoorgebouwcomplex dat heeft gestaan op Kaaimangrasi (Commewijne) op een werkplant van Suralco/Alcoa en Billiton. Het hoofdgebouw en andere vleugels worden opgezet op een eigendomsterrein van de partij groot 1 hectare.

Het centrum zal behalve als politiek huis ook multifunctioneel zijn en ten dienste staan van de gemeenschap. Er komen sport- en recreatieactiviteiten voor de omgeving. De partij heeft de afgelopen jaren haar activiteiten ontplooid vanuit het centrum op de hoek van de Nieuw Weergevonden- en de Indira Gandhiweg, wellicht een strategische locatie, maar nog altijd geen eigendom van de BEP.

Het streven is om de campagne op weg naar de verkiezingen van mei 2020 vanuit het nieuw centrum te laten plaatsvinden.

Ondervoorzitter Dikan tevens minister van Regionale Ontwikkeling zegt dat de BEP mede dankzij het groeiende vertrouwen in de gemeenschap veel progressie maakt. Hij wijst erop dat de partij allang niet meer behoort tot de categorie van kleine partijen. Hij en Asabina hebben de BEP-familie opgeroepen om samen hard te werken zodat de groei in aantal leden zich ook vertaald in meer parlementszetels.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up