BEP start bouw nieuw partijcentrum

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zet een nieuw en groter partijcentrum neer op Ephraimzegen.

Partijvoorzitter Ronny Asabina en ondervoorzitter Edgar Dikan hebben vrijdag het startsein gegeven met een ‘groundbreaking ceremonie’. Daaraan voorafgaand heeft Asabina samen met partijtoppers en anderen het naambord onthuld en boompjes op het terrein geplant.

Asabina spreekt van historisch moment voor BEP. “Als partij hebben we eindelijk een eigen centrum, iets waarnaar de BEP altijd heeft gestreefd. Eindelijk gaat onze wens in vervulling. De droom die hier werkelijkheid wordt was er sinds de tijd van voorzitter Caprino Alendy, nu erevoorzitter. Ook tijdens de periode van Celsius Waterberg waren er plannen. Maar het is dit bestuur gelukt om er echt aan te beginnen.”

Alendy was eregast bij de ‘groundbreaking ceremonie’. De partij heeft bewust ervoor gekozen het centrum in een volksbuurt op te zetten, omdat de partij zich heel sterk maakt voor mensen te lijden hebben onder sociale en maatschappelijke achterstanden. Veel mensen uit volksbuurten, ook in de omgeving van Ephraimzegen, dragen de BEP een warm hart toe. De BEP pleit voor een eerlijke verdeling van de rijkdommen van het land en gelijke kansen voor eenieder.

Het nieuw centrum zal bestaan uit een kantoorgebouwcomplex dat heeft gestaan op Kaaimangrasi (Commewijne) op een werkplant van Suralco/Alcoa en Billiton. Het hoofdgebouw en andere vleugels worden opgezet op een eigendomsterrein van de partij groot 1 hectare.

Het centrum zal behalve als politiek huis ook multifunctioneel zijn en ten dienste staan van de gemeenschap. Er komen sport- en recreatieactiviteiten voor de omgeving. De partij heeft de afgelopen jaren haar activiteiten ontplooid vanuit het centrum op de hoek van de Nieuw Weergevonden- en de Indira Gandhiweg, wellicht een strategische locatie, maar nog altijd geen eigendom van de BEP.

Het streven is om de campagne op weg naar de verkiezingen van mei 2020 vanuit het nieuw centrum te laten plaatsvinden.

Ondervoorzitter Dikan tevens minister van Regionale Ontwikkeling zegt dat de BEP mede dankzij het groeiende vertrouwen in de gemeenschap veel progressie maakt. Hij wijst erop dat de partij allang niet meer behoort tot de categorie van kleine partijen. Hij en Asabina hebben de BEP-familie opgeroepen om samen hard te werken zodat de groei in aantal leden zich ook vertaald in meer parlementszetels.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up