BEP gedenkt internaten met voedselpakketten

De partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft acht internaten bedacht met voedselpakketten. De overhandiging aan vertegenwoordigers van de instellingen heeft vrijdagmiddag plaatsgevonden in het partijcentrum aan de Nieuw Weergevondenweg. Het sociaal gebaar staat in het teken van de herdenking van de Dag der Marron op woensdag 10 oktober.

BEP-voorzitter Ronny Asabina zei in een kort woord tot de aanwezigen dat de partij bewust heeft gekozen voor internaten waar overwegend districtskinderen verblijven. De geselecteerde instelling staan verspreid in zowel Paramaribo als in verschillende districten. “BEP is onder de indruk voor de bijzondere bijdrage van de opvoeders in deze internaten aan de vorming van de kinderen en daarmee ook onze maatschappij”, aldus de voorzitter.

Ondervoorzitter Edgar Dikan heeft namens de partij erkentelijkheid uitgesproken voor het werk dat de begeleiders doen. Hij sprak de hoop uit dat de kinderen dankbaar gebruik zullen maken van de geste en dat de ondersteuning vanuit de partij ertoe zal bijdragen dat de kinderen steeds beter gaan presteren.

De vertegenwoordigers van de internaten hebben hun dankbaarheid uitgesproken dat zij in aanmerking mochten komen voor een voedselpakket. BEP-voorzitter Asabina wil naar meer middelen zoeken, zodat de partij de noodlijdende internaten vaker kan bijstaan. “Wij hebben zelf ook niet veel geld, maar laat ons weten wanneer u weer echt vastzit, dan willen wij graag helpen kijken naar mogelijkheden”, aldus de voorzitter.

De begunstigde internaten zijn: Consolatrix Internaat te Abadoe Kondre, Internaat Stoelmanseiland, VOS Internaat, Jongensinternaat Zaailand, Internaat Atjoni, Christoforus Internaat, Meisjesinternaat Baling Sula en Asewa Otono.

Elk van de pakketten ter waarde van SRD 2.500 bevat onder meer: rijst (25kg), vlees (kip, zoutvlees, varkensstaart), zoute vis, eieren, blikjeswaren, broodbeleg, specerijen, aardappelen, uien, suiker, meel, zeep en veer meer.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up