Bemiddeling president Bouterse in vraagstukken binnenland vruchtbaar

President Desiré Bouterse heeft positief bemiddeld in geschillen over de houtsector in het binnenland.

Het is het staatshoofd gelukt om verschillende partijen met ministers op één lijn te krijgen. Dit gebeurde tijdens een meeting onder leiding van Bouterse op het presidentieel Paleis. Aan deze sessie hebben deelgenomen dignitarissen oftewel het traditioneel gezag van de Matuariërs en de Kwinti’s.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt dat de rode draad van deze ontmoeting is geweest, de problemen in de houtsector in de desbetreffende gebieden.

In deze meeting waren ook aanwezig minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke ordening en Grond,- en Bosbeheer (RGB), de directeur van het departement RGB, Leandra Woei en die van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Jerry Akum. “Wij zijn tot oplossingsmodellen gekomen, die nu technisch zullen worden uitgewerkt door onze werkarmen.” Afgesproken is dat er binnen een week rapportage wordt gedaan.

Een model is besproken om een gelegenheid voor jongeren (Matuariërs) van Pusugrunu te creëren om te werken in de sector.

Ook is op tafel gelegd het voorstel, waarbij bedrijven nabij nieuw Jacob Kondre zich terug zullen trekken tot een bepaalde straal achter het dorp.

Bij de Kwinti’s, dorpsbewoners van Witagron, heeft de gemeenschap uitbreiding gevraagd van het gemeenschapsbos. “We kunnen zeker stellen dat dit gesprek in voordeel is van alle partijen.” Dit zegt hij doelend op de gemeenschappen ter plaatse, de jongeren en de bedrijven die in de gebieden opereren.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up