Bejaarde man (67) betrapt tijdens diefstal koperen buizen

De 67-jarige verdachte Maximiliaan C. werd op dinsdag 19 maart ingesloten voor inbraak en poging tot diefstal.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat Maximiliaan het hangslot van de deur van een winkel aan de Indira Ghandiweg had kapotgeslagen en zich toegang verschaft tot de ruimte waar de stroomkabels van de zaak samenkomen.

Vervolgens begon Maximiliaan de stroomkabels door te snijden met behulp van een houwer en een hamer. De bedoeling van deze bejaarde crimineel was om de koperdraad van de afgesneden stroomkabels te verzamelen om die vervolgens te gaan verkopen.

De winkeleigenaar verklaarde dat hij vaak slachtoffer was van koperdieven. Daardoor besloot hij zijn winkelpand te beveiligen met beveiligingscamera’s.

Op die bewuste dinsdag zag hij op camerabeelden hoe Maximiliaan de ruimte binnendrong. Terwijl de verdachte zich nog in de ruimte bevond, deed de winkelier de toegangsdeur dicht door een stuk hout als afsluiter van de deur te gebruiken.

Maximiliaan zat bij wijze van spreken als een rat in een val. Hij is in verzekering gesteld door de politie.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up