Begraafplaats Blauwgrond krijgt schoonmaakbeurt

De begraafplaats aan de Tweekinderenweg in het noorden van Paramaribo krijgt een flinke schoonmaakbeurt. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost zegt dat de onderhoudsbeurt is, omdat de vastenmaand voor onze moslimbroeders en – zusters officieel op 16 mei van start gaat.

Het districtscommissariaat waar het ressort Blauwgrond onder valt, is belast met de onderhoudswerkzaamheden. Het commissariaat zelf beschikt niet over alle equipement, vandaar dat er medewerking is verleend door andere instellingen, ook gedetineerden zijn ingezet om de rustplaats schoon te maken.

De ondersteuning van de gemeenschap en de familie is van groot belang, vandaar dat er een beroep op hen wordt gedaan om het gebied netjes te houden, vanaf het moment dat er een begrafenis heeft plaatsgevonden.

Om hoog wied te voorkomen moeten er ook regelmatig restauraties plaatsvinden. De nabestaanden hebben altijd toestemming nodig om grafstenen te plaatsen voor hun dierbaren. Er wordt binnenkort een schema opgemaakt, waarin wordt aangegeven hoe vaak de begraafplaats een schoonmaakbeurt krijgt, zegt de dc in gesprek met het NII. “Voor de zielenrust van de overledenen en voor de families is het beter als de rustplaats er ten allen tijde netjes uitziet”, aldus de burgervader.(GFC)

Meer nieuws

Scroll Up