Beëdiging 47 milieu-inspecteurs tot Buitengewoon Agent van Politie

Een groep van 47 milieu-inspecteurs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) werd door procureur-generaal Roy Premchand Baidjnath Panday benoemd in de functie van Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Dit vond plaats op dinsdag 8 januari op het terrein van het BOG.

Aan de milieu-inspecteurs worden extra bevoegdheden toegekend voor het handhaven van de wetgeving in het kader van milieuhygiëne. Met deze installatie zijn de milieu-inspecteurs gerechtigd om boetes uit te schrijven, waarna er proces-verbaal opgemaakt zal worden.

Tijdens zijn toespraak gaf Baidjnath Panday de groep daarom mee hun werk naar eer en geweten uit te oefenen en te handelen binnen de perken van de wet. Ook minister Antoine Elias van Volksgezondheid verwacht dat de nieuwbakken BAVP’ers het werk naar behoren zullen uitvoeren, zonder aanzien des persoon.

Volgens Astracia Warner, onderdirecteur van het BOG, is de laatste groep BAVP’ers intussen gepensioneerd.

Zij gaf verder te kennen dat het snelrechtsysteem voor de Tabakswet dit jaar geïmplementeerd zal worden. Hiervoor zullen de BAVP’ers en afgevaardigden van onder anderen de douane, de politie, de Economische Controle Dienst en de Dienst Arbeidsinspectie worden getraind.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:
Scroll Up