Bedrijven in Europa stellen consument massaal bloot aan giftige stoffen

Redactie GFC Nieuws — Meer dan 650 bedrijven gebruiken tegen Europese wetgeving in schadelijke chemicaliën in voedsel, cosmetica en speelgoed. Het gaat om bedrijven als Bayer, Dow en L’Oréal. Zij stellen zodoende consumenten bloot aan stoffen die kanker, hersenafwijkingen en andere ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zegt een woordvoerder van de Duitse milieuorganisatie BUND.

Het Europese Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) erkende dat vorig jaar november bekend werd dat bedrijven de chemische veiligheidswetgeving overtreden.

Van 700 veelgebruikte chemicaliën werden vastgesteld dat bij twee derde hiervan de belangrijkste veiligheidsregelgeving van het agentschap, werd geschonden.

De meeste overtreders zitten in Duitsland (169), Groot-Brittannië (80), Nederland (68) en Frankrijk (56).

Daar zitten bekende namen tussen, zoals BASF, 3M, Bayer, cosmeticareus L’Oréal en medicijnenmaker Merck.

BUND zegt dat de gerapporteerde misstanden slechts “het topje van de ijsberg” zijn en dat de Europese regelgeving wordt genegeerd.

 

 

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up