BE-STREAMING voor verbetering kwaliteit basisonderwijs

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOW&C), Lilian Ferrier, leerkrachten en andere vertegenwoordigers van het ministerie hebben deelgenomen aan de kick -off van het BE-STREAMING-programma.

BE-STREAMING maakt onderdeel uit van de vernieuwingen binnen het basisonderwijs. De kick-off vond zaterdag plaats op O.S. De Hulp in het district Commewijne. Dit innovatief programma van het ministerie, welke onderdeel is van het BEIP 2nd programma, wordt in samenwerking met de afdeling Curriculum Ontwikkeling en in consultatie met het centrum voor nascholing in Suriname, CENASU, uitgevoerd.

Tijdens de inleiding van dit programma startte professor Padhu Seshaiyer, academisch coördinator van het programma, met enkele praktische voorbeelden. Dit deed hij om de participanten kennis te laten maken met de innovatieve manieren, om bijvoorbeeld de kringloop van energie aan leerlingen uit te leggen. Het ging om een interactieve workshop.

Minister Lilian Ferrier is positief gesteld en heeft ook actief deelgenomen aan de workshop. De leerkrachten nemen tot en met juni 2019 deel aan het programma. De geselecteerde leerkrachten zullen aan het begin van elke maand participeren in een BE-STREAMING professioneel ontwikkelingsprogramma.

De STREAM-lessen zullen zij in hun klassen implementeren en tevens assisteren bij de coördinatie van het verzamelen van leerlingengegevens van verschillende scholen, gekoppeld aan de groep van scholen.

BESTREAMING staat voor Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Het programma is gericht op het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs, in het bijzonder voor het vak rekenen. Echter wordt vanwege

de integrale benadering van het BE-STREAMING-concept ook aandacht besteed aan de andere vakken. Dit programma moet in relatie worden gebracht met de stappen die zijn gezet na de nationale dialoog, het Basic Education Improvement Program, BEIP 2nd programma, welke zich onder ander focust op de training van schoolleiders en leerkrachten.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up