Barbecueën op houtskool: ‘Het is tegen de regels, maar is het een misdaad?’

Het had heel anders kunnen aflopen, gezien de steeds toenemende spanningen tussen wit en zwart, maar dankzij verstandig handelen van de Amerikaanse politie ontaardde een zondagse barbecue niet in een bloedbad.

 

‘Jullie zijn niet welkom’

Kenzie Smith wilde, zoals hij al tientallen jaren doet op dezelfde plek, een gezellige cookout doen met zijn gezin aan de oever van Lake Merritt in de Amerikaanse stad Oakland (Californië).

Zij werden echter benaderd door een vrouw die bezwaar had dat zij op die plek hun open-lucht-etentje deden: “Ze zei dat we op verboden terrein waren, we waren niet welkom, en toen draaide ze zich om en zei:’ Je gaat naar de gevangenis ‘”, zegt Smith.

De vrouw belde de politie om te melden dat het gezin barbecuede op een verboden plek.

Geen houtskool

In het Oakland Park en langs Lake Merritt zijn er zes aangewezen barbecueplaatsen: drie vaste locaties waar met houtskool mag worden gebarbecued en drie grilllocaties waar op verplaatsbare barbecues mag worden gebarbecued zonder houtskool.

Het gezin gebruikte houtskool op een plek waar dit officieel niet mocht worden gebruikt, maar ‘Ik heb hier mensen jarenlang zien barbecueën met houtskool”, zegt Smith; “Het is tegen de regels, maar is het een misdaad?”

Doodslag

Burgemeesterskandidaat van Oakland Cat Brooks bekijkt het incident vanuit een andere hoek.

“Wanneer je de politie haalt bij dit soort dingen, dan open je de deur voor dingen die heel verkeerd kunnen gaan.

Je kunt arrestaties krijgen zoals in Philadelphia met die twee zwarte mannen, of erger: fysieke aanvallen of doodslag.

Ik geloof niet dat in deze tijd witte mensen dat niet weten,” zegt Brooks.

Wel houtskool

In dit geval liep het niet uit de hand. De politie van Oakland hoorde beide partijen aan en maakte rapport op.

Er werden geen waarschuwingen of bekeuringen gegeven, niemand werd gearresteerd, en Smith mocht blijven barbecueën op de plek waar hij dat doet al vanaf hij een kind was.
Met houtskool.

Meer nieuws

Hooglandrijsttraining voor voorlichters

In het kader van het trilateraal project tussen Suriname, Brazilië en Nieuw Zeeland: ”Support to the Improvement of the Upland Rice Cultivation in Suriname” is…

Scroll Up