Badeendjes kunnen schadelijk zijn voor gezondheid kind

Wetenschappers van het Zwitserse Eawag (het Federaal Instituut voor Aquatische wetenschap en Technologie), de universiteit ETH in Zürich en van de Universiteit van Illinois hebben de rubberen badeendjes voor het eerst aan een grondig onderzoek onderworpen.

In vier op de vijf eendjes troffen de onderzoekers een verbluffend groot aantal bacteriën en schimmels aan: gemiddeld zo’n 75 miljoen cellen per vierkante centimeter. Het ging onder andere om de legionellabacterie en pseudomonas aeruginosa, een beruchte ziekenhuisbacterie.

Hoewel sommige bacteriën het immuunsysteem van kinderen meer weerbaar zouden kunnen maken, kunnen ze echter ook leiden tot oog-, oor- en buikinfecties.

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up