Babylichaampjes verstopt in dozen in Keniaans ziekenhuis

Gouverneur Mike Sonko van Nairobi onthulde zondag 12 stoffelijke overschotten van baby’s tijdens een razzia in het Pumwani ziekenhuis in de Keniaanse hoofdstad.

Sonko viel het ziekenhuis binnen nadat hij van een klokkenluider een video had ontvangen waarop personeel van het ziekenhuis lichamen uit ziekenzalen droegen.

De lichamen waren gewikkeld in plastic zakken en gepropt in drie dozen. De razzia werd live uitgezonden op het Facebookaccount van de gouverneur.

Volgens de gouverneur had hij informatie ontvangen dat de kinderen waren overleden doordat apparatuur in opdracht van de ziekenhuisleiding was afgesloten.

Hij droeg het onderzoek naar de gang van zaken in het ziekenhuis over aan de politie. Het ziekenhuis is vaker negatief in het nieuws gekomen, onder meer vanwege diefstal van baby’s.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up