Babylichaampjes lagen jarenlang verborgen in mortuarium, eigenaar gijzelde lijken

De politie van de Amerikaanse stad Detroit deed dit weekeinde een schokkende ontdekking. Op een tussenplafond van een opgeheven mortuarium werden na een anonieme tip de stoffelijke resten gevonden van 11 baby’s.

Het Cantrell Funeral Home was in april gestopt. De lichaampjes werden gevonden op een dubbel plafond tussen de eerste en de tweede verdieping van het gebouw en waren weggestopt in een kartonnen doos en vuilniszakken.

Schimmel

Bij de inval werden 20 ontbindende lichamen gevonden, waarvan 10 gewoon op tafels lagen. Twee lichamen waren bedekt met iets wat op schimmel leek.

De politie denkt dat sommige van de baby’s levenloos geboren zijn. De lichamen worden onderzocht om de doodsoorzaak vast te stellen.

De stoffelijke overschotten lagen er waarschijnlijk al vanaf 2009 en zouden misschien nooit zijn ontdekt, als de Michigan Department of Licensing and Regulatory Affairs (LARA) vrijdag niet een anonieme brief had ontvangen.

Lichaam als borg

Het rouwcentrum kwam vaker in opspraak. De vergunning werd in april ingetrokken vanwege meerdere overtredingen, waaronder het onbehoorlijk omgaan met ontbindende lichamen.

De toenmalige eigenaar, Raymond Cantrell, hield vaak lichamen vast als borg tot hij volledig was betaald voor zijn diensten. De lichamen werden daarbij niet gekoeld bewaard.

Als de nabestaanden de uitvaartkosten niet konden opbrengen, cremeerde hij de lichamen in plaats van ze te begraven.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up