Babylichaampjes lagen jarenlang verborgen in mortuarium, eigenaar gijzelde lijken

De politie van de Amerikaanse stad Detroit deed dit weekeinde een schokkende ontdekking. Op een tussenplafond van een opgeheven mortuarium werden na een anonieme tip de stoffelijke resten gevonden van 11 baby’s.

Het Cantrell Funeral Home was in april gestopt. De lichaampjes werden gevonden op een dubbel plafond tussen de eerste en de tweede verdieping van het gebouw en waren weggestopt in een kartonnen doos en vuilniszakken.

Schimmel

Bij de inval werden 20 ontbindende lichamen gevonden, waarvan 10 gewoon op tafels lagen. Twee lichamen waren bedekt met iets wat op schimmel leek.

De politie denkt dat sommige van de baby’s levenloos geboren zijn. De lichamen worden onderzocht om de doodsoorzaak vast te stellen.

De stoffelijke overschotten lagen er waarschijnlijk al vanaf 2009 en zouden misschien nooit zijn ontdekt, als de Michigan Department of Licensing and Regulatory Affairs (LARA) vrijdag niet een anonieme brief had ontvangen.

Lichaam als borg

Het rouwcentrum kwam vaker in opspraak. De vergunning werd in april ingetrokken vanwege meerdere overtredingen, waaronder het onbehoorlijk omgaan met ontbindende lichamen.

De toenmalige eigenaar, Raymond Cantrell, hield vaak lichamen vast als borg tot hij volledig was betaald voor zijn diensten. De lichamen werden daarbij niet gekoeld bewaard.

Als de nabestaanden de uitvaartkosten niet konden opbrengen, cremeerde hij de lichamen in plaats van ze te begraven.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Serieoplichter in de kraag gevat

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op woensdag 9 januari Satish K. opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor oplichting. Via Sociale media bood…

Scroll Up