Baby zwaar ondervoed vanwege plantaardig voedingsschema ouders

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat strikt plantaardig voedsel nuttigde, is zwaar ondervoed en onderontwikkeld.

De moeder van het kindje, 33, en vader 35, braken in tranen uit in de rechtszaal. De ouders zijn aangeklaagd voor kinderverwaarlozing.

De 19-maanden-oude baby weegt slechts 10 pond, heeft geen tanden en leed ook aan rachitis.

Het koppel uit Sydney, Australië, werd aangeklaagd nadat het kindje een beroerte kreeg en was opgenomen in het ziekenhuis in maart 2018.
Het kindje had blauwe lippen, koude handjes en voetjes, lage bloedsuiker en weinig spierspanning.

Het kindje leek op een baby van drie maanden.

De ouders die nog twee kinderen hebben, zeiden aan de diëtiste dat ze het kindje haver met olijfolie, rijstmelk, groenten, rijst, aardappelen en tofu te eten gaven. Als snack kreeg ze een mondvol fruit of twee sultanas.

Volgens het medisch rapport had het kindje verschillende ernstige tekortkomingen alsook steopenia – een tekort aan botmassa, die niet ontwikkeld zijn vanaf de geboorte.

Intussen zijn de twee oudere kinderen van 4 en 6 jaar, die ook op een plantaardig dieet waren, opgenomen in een overheidsinstelling en mogen de ouders ze slechts onder supervisie bezoeken.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up