Autodief neergeschoten door politie

De politie van het ressort Latour heeft dinsdagmiddag twee autodieven aan de Indira Gandhiweg klemgereden en aangehouden.

Het gaat in deze om de 38-jarige Clifton G. en de 30-jarige Nairo T. Bij de aanhouding heeft Clifton een schotverwonding opgelopen in zijn linker onderbeen.

De eigenaar van het voertuig deed dinsdagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto op het politiebureau van Latour. Volgens zijn verklaring bracht hij de nacht door bij zijn vriendin in het ressort Latour.

Omstreeks half acht dinsdagmorgen werd hij door de zoon van zijn vriendin gewekt met de mededeling dat bescheiden van hem op het erf lagen.

De man stond op en zag persoonlijke bescheiden van hem inderdaad op het erf voor de woning van zijn vriendin liggen. Hij zag verder ook dat zijn personenauto, die hij op straat geparkeerd had, was gestolen.

Verder ontdekte hij dat zijn tas met daarin persoonlijke bescheiden en autosleutels was weggenomen uit de slaapkamer waarin hij die avond had geslapen.

Bij nader onderzoek bleek dat dieven het glaswerk van de slaapkamerraam stuk hadden geslagen en dat zij via de ontstane opening de tas met inhoud gestolen hadden.

De aangever gaf het merk, de kleur en het kenteken nummer van zijn auto door aan de politie. Dinsdagmiddag reden twee politieambtenaren van het bureau latour in de pro wagen toen zij het gestolen voertuig in de Mastklimmenstraat zagen.

De agenten zetten gelijk de achtervolging in waarin twee mannen zaten. Toen deze twee verdachten doorhadden dat zij achtervolgd werden, reden zij met hoge snelheid weg in de richting van de Indira Ghandiweg.

Het lukte de politie om de verdachten klem te rijden op de Indira Ghandiweg. Zij probeerden nog te vluchten reden twee andere auto’s aan.

Clifton stapte toen uit de gestolen auto en zette te voet zijn vlucht voort. Een politieambtenaar ging Glifton achterna en loste waarschuwingsschoten om deze verdachte tot stoppen te brengen.

Toen dat niet lukte schoot de politieambtenaar gericht op Clifton. Zijn kompaan Nairo was niet gevlucht, zoals eerder gemeld werd in de media. Hij had zich overgegeven.

Per ontboden ambulance werd Clifton afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Zijn kompaan werd overgebracht naar het politiebureau Latour. Hangende het onderzoek zijn deze verdachten in verzekering gesteld.

Delen:

Meer nieuws

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up