Autodief neergeschoten door politie

De politie van het ressort Latour heeft dinsdagmiddag twee autodieven aan de Indira Gandhiweg klemgereden en aangehouden.

Het gaat in deze om de 38-jarige Clifton G. en de 30-jarige Nairo T. Bij de aanhouding heeft Clifton een schotverwonding opgelopen in zijn linker onderbeen.

De eigenaar van het voertuig deed dinsdagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto op het politiebureau van Latour. Volgens zijn verklaring bracht hij de nacht door bij zijn vriendin in het ressort Latour.

Omstreeks half acht dinsdagmorgen werd hij door de zoon van zijn vriendin gewekt met de mededeling dat bescheiden van hem op het erf lagen.

De man stond op en zag persoonlijke bescheiden van hem inderdaad op het erf voor de woning van zijn vriendin liggen. Hij zag verder ook dat zijn personenauto, die hij op straat geparkeerd had, was gestolen.

Verder ontdekte hij dat zijn tas met daarin persoonlijke bescheiden en autosleutels was weggenomen uit de slaapkamer waarin hij die avond had geslapen.

Bij nader onderzoek bleek dat dieven het glaswerk van de slaapkamerraam stuk hadden geslagen en dat zij via de ontstane opening de tas met inhoud gestolen hadden.

De aangever gaf het merk, de kleur en het kenteken nummer van zijn auto door aan de politie. Dinsdagmiddag reden twee politieambtenaren van het bureau latour in de pro wagen toen zij het gestolen voertuig in de Mastklimmenstraat zagen.

De agenten zetten gelijk de achtervolging in waarin twee mannen zaten. Toen deze twee verdachten doorhadden dat zij achtervolgd werden, reden zij met hoge snelheid weg in de richting van de Indira Ghandiweg.

Het lukte de politie om de verdachten klem te rijden op de Indira Ghandiweg. Zij probeerden nog te vluchten reden twee andere auto’s aan.

Clifton stapte toen uit de gestolen auto en zette te voet zijn vlucht voort. Een politieambtenaar ging Glifton achterna en loste waarschuwingsschoten om deze verdachte tot stoppen te brengen.

Toen dat niet lukte schoot de politieambtenaar gericht op Clifton. Zijn kompaan Nairo was niet gevlucht, zoals eerder gemeld werd in de media. Hij had zich overgegeven.

Per ontboden ambulance werd Clifton afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Zijn kompaan werd overgebracht naar het politiebureau Latour. Hangende het onderzoek zijn deze verdachten in verzekering gesteld.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up