Australische premier wil internet aan leiband overheid

Redactie GFC Nieuws — De Australische premier Scott Morrison roept op tot een wereldwijde aanval op sociale media. Hij doet dit in de nasleep van de schietpartijen in Christchurch. Een daarvan streamde de dader live op Facebook. Duizenden mensen bekeken de lugubere beelden.

“Het is onaanvaardbaar om het internet als een niet-bestuurde ruimte te behandelen,” schreef Morrison in een brief aan de Japanse premier Shinzo Abe.

 

Hij eist dat sociale media betere waarborgen inbouwen zodat zij niet worden misbruikt door terroristen of om haat te zaaien.

Facebook zei in een rapport over het incident dat minder dan 200 personen de live-uitzending hebben gezien. Anderhalf miljoen kopietjes zouden zijn verwijderd, 1,2 miljoen daarvan zouden reeds tijdens het uploaden zijn geblokkeerd.

Morrison betwijfelt of sociale media in staat zijn hun platform zelf in de gaten te houden. “Als ze een algoritme kunnen schrijven om ervoor te zorgen dat jij de advertenties ziet waarvan zij willen dat jij die ziet, dan ben ik er vrij zeker van dat ze een algoritme kunnen schrijven om haatcontent op sociale mediaplatforms te screenen,” zei Morrison tegen verslaggevers in Adelaide.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up