Atleten vernietigen hun tanden met veelvuldig gebruik energiedranken

GFC NIEUWS- Topsportmannen en vrouwen vernietigen hun tanden door het overmatig gebruik van energiedranken, staat in een nieuwe studie.

De elite atleten hebben heel vaak tandvleesaandoeningen, ondanks ze tweemaal dagelijks poetsen.

De bevindingen zijn gebaseerd op meer dan 350 sterren wereldwijd, zoals voetballers, rugby spelers, zwemmers en wielrenners.

Bijna negen op de tien (87%) zegt dat ze sportdranken drinken en zeven op de tien (70%) geconcentreerde gelversies waaraan het water wordt toegevoegd.

Ondertussen geeft zes op de tien (59%) toe zich vol te proppen met energierepen. Al deze producten zijn slecht voor het gebit, vanwege het hoog suikergehalte.

De sporters gebruiken deze energiedranken, geconcentreerde gelversies en energierepen frequent tijdens hun training en competitie.

Het suikergehalte in deze producten verhoogt het risico op tandbederf en toename van de zuurgraad of erosie.

Vele voetbalclubs investeren in het gebit van hun spelers. Mondbacteriën kunnen zich van het tandvlees in de bloedbaan verplaatsen en de prestaties beïnvloeden.

Het wordt ook gelinkt aan een aantal levensbedreigende ziekten, zoals kanker, dementie en hart – en vaatziekten.

De studie is gepubliceerd in de British Dental Journal.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up