Assange moet zelf zijn voedsel betalen en de troep van zijn kat opruimen

Als Julian Assange te gast wil blijven in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, moet hij zich wel aan de regels houden. Om te voorkomen dat hij die vergeet, zijn ze voor hem opgeschreven: 9 pagina’s  vol. Neemt hij die niet in acht, dan wordt zijn asiel opgeheven en wordt hij de ambassade uit gezet.

Assange behoudt zijn recht op communicatie en vrijheid van meningsuiting, maar mag zich “niet uitlaten over politieke zaken of zich inlaten met iets wat zou kunnen worden uitgelegd als inmenging in de aangelegenheden van andere staten.”

Hij moet zelf betalen voor zijn eigen wifi, voedsel, medische verzorging, vuile was, en moet de rotzooi van zijn kat zelf opruimen.

Gasten moeten schriftelijk toestemming vragen voor hun bezoek. Daarbij moeten zij hun volledige naam opgeven, nationaliteit, beroep, werkadres, reden van het bezoek, en toegang tot hun email en sociale media-accounts.

Zouden zij hun mobieltje of andere apparatuur mee willen nemen, dan moeten ook het serienummer en de IMEI opgegeven worden.

Het verblijf van Assange in de ambassade verschilt feitelijk weinig van de gevangenisstraf die hij al zes jaren met zijn asiel probeert te ontlopen.

De nieuwe Ecuadoraanse regering ziet hem als een “geërfd probleem” en wil graag van hem af.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up