Assange moet zelf zijn voedsel betalen en de troep van zijn kat opruimen

Als Julian Assange te gast wil blijven in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, moet hij zich wel aan de regels houden. Om te voorkomen dat hij die vergeet, zijn ze voor hem opgeschreven: 9 pagina’s  vol. Neemt hij die niet in acht, dan wordt zijn asiel opgeheven en wordt hij de ambassade uit gezet.

Assange behoudt zijn recht op communicatie en vrijheid van meningsuiting, maar mag zich “niet uitlaten over politieke zaken of zich inlaten met iets wat zou kunnen worden uitgelegd als inmenging in de aangelegenheden van andere staten.”

Hij moet zelf betalen voor zijn eigen wifi, voedsel, medische verzorging, vuile was, en moet de rotzooi van zijn kat zelf opruimen.

Gasten moeten schriftelijk toestemming vragen voor hun bezoek. Daarbij moeten zij hun volledige naam opgeven, nationaliteit, beroep, werkadres, reden van het bezoek, en toegang tot hun email en sociale media-accounts.

Zouden zij hun mobieltje of andere apparatuur mee willen nemen, dan moeten ook het serienummer en de IMEI opgegeven worden.

Het verblijf van Assange in de ambassade verschilt feitelijk weinig van de gevangenisstraf die hij al zes jaren met zijn asiel probeert te ontlopen.

De nieuwe Ecuadoraanse regering ziet hem als een “geërfd probleem” en wil graag van hem af.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up