Arbeid vestigt klankbord in Saramacca

Spoedig zullen de verscheidene diensten van het ministerie van Arbeid binnen handbereik zijn voor bewoners van het district Saramacca.

Het ministerie zal middels een kantoor met een nieuwe opzet een klankbord vormen voor de districtsbewoners. Dit is het resultaat van een werkbezoek dat minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft gebracht aan de districtscommissaris van Saramacca, Sarwankoemar Ramai.

Bij het werkbezoek hebben de minister en burgervader met hun respectievelijke beleids- en staffunctionarissen, de behoeften van de districtsbewoners op het vlak van arbeid geïdentificeerd. Zo is afgesproken dat er vak- en toerisme trainingen zullen worden verzorgd voor bewoners die als klein zelfstandige hun brood wensen te verdienen.

Om de levensvatbaarheid van economische activiteiten die ze hierna op touw wensen te zetten te vergroten, zal specifieke begeleiding in klein ondernemerschap worden aangeboden aan de doelgroep. Hiertoe zullen de werkarmen van het ministerie worden gemobiliseerd om hun vleugels uit te slaan naar het district toe.

Het gaat in deze om de stichtingen: SAO die zich richt op vaktrainingen, SHTTC die zich focust op toerisme trainingen en SPWE die verantwoordelijk is voor stimulering en begeleiding van het klein ondernemerschap.

Het commissariaat zal geschikte ruimte beschikbaar stellen, terwijl het ministerie de financiële bijdrage voor de trainingen zo laag mogelijk zal houden en in bepaalde gevallen zelfs de kosten op zich zal nemen.

Deze activiteiten zullen ter plaatse worden gemonitord door het ministerie. De nieuwe opzet van de dependance aldaar zal garant staan voor laagdrempelige dienstverlening met een adequate aanpak. Met de fysieke aanwezigheid van het ministerie zullen ook de werkenden in het district een klankbord hebben, om hun klachten te deponeren als hun rechten als werknemers worden geschonden.

Ook de grote groep van Haïtianen die in het district wonen en werken zullen daar terecht kunnen voor de aanvraag van hun werkvergunning. De gemaakte afspraken zullen verder worden uitgewerkt en de verwachting is dat binnen enkele maanden uitvoering kan worden gegeven aan de toezeggingen van het ministerie.

Bij deze gelegenheid heeft de minister op instigatie van de districtscommissaris een rolstoel aangeboden aan een senioren burger die slecht ter been is. Bij een veldbezoek aan Calcutta zijn waardering uitgesproken voor de zelfwerkzaamheid van het echtpaar Ahmadali-Rosan, dat een 80 jaar oude moskee die in vergetelheid was geraakt, heeft laten opleven.

De moskee en de ongeveer twee kilometers lange weg die ernaartoe leidt, waren door de jaren heen ingenomen door het hoge en dichtbegroeide bos. Hierdoor verdween het jarenlang uit het gezichtsveld van de bewoonde wereld. In de directe omgeving van de moskee zijn er geen huizen waargenomen. Vernomen is dat mensen die vroeger daar woonden zijn weggetrokken.

Na zoekwerk van het echtpaar werd het gebedshuis terug gevonden en heeft het echtpaar zowel de weg als het terrein van het gebedshuis laten ontbossen.

De moskee is nu volledig gerenoveerd en de weg is opnieuw begaanbaar gemaakt. Dit gebedshuis dat aangesloten is bij de Surinaamse Islamitische Vereniging (S.I.V.), zal spoedig in gebruik worden genomen.

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up