Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar arbeid.

Tegen deze achtergrond heeft het ministerie begin deze week een ondernemerstraining laten verzorgen voor de cursisten van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) met de bedoeling dat ze na hun specifieke vaktraining, hun brood kunnen gaan verdienen als kleine zelfstandigen.

Het gaat in deze om onder andere: lassers, automonteurs, pijpfitters, bouwvakkers en overige techneuten die in de leer zijn bij de vakschool.

De ondernemerstraining wordt verzorgd door de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) die hiermee een doorstart maakt.

De SPWE, die een werkarm is van het ministerie van Arbeid, heeft in 2016 de deuren voor het publiek moeten sluiten wegens bedrijfseconomische overwegingen.

Nu is de stichting gereed om de draad weer op te pakken en opnieuw een bijdrage te leveren aan werkgelegenheid door potentiële kleine ondernemers een handreiking te bieden.

De SPWE heeft vanaf haar instelling in 1993 een wezenlijke bijdrage geleverd aan: het begeleiden, coachen en trainen van met name sociale groepen in onze samenleving, zoals personen met een beperking, drop-outs, vrouwen, en coöperaties van kleine zelfstandigen.

Afgezien van de verschillende trainingen die de stichting aanbiedt, zal ze ook haar trainees begeleiden in het voor- en na traject met betrekking tot financiering door verschillende bankinstellingen.

De ondernemerstraining aan de cursisten van de SAO duurde twee dagen. De training is afgesloten met het uitreiken van certificaten aan de deelnemers.

Groepen of personen die vaardigheden van het ondernemen onder de knie willen hebben of ondernemers die betere resultaten wensen te realiseren, mogen weer in contact treden met de SPWE die nu gevestigd is aan de Prins Hendrikstraat 17.

Delen:

Meer nieuws

Nieuwe impulsen aan verslavingszorg

Een goedgekeurd twinningsproject uit het samenwerkingsverband tussen Suriname en Nederland resulteert in de uitwisseling van ervaring en methodieken tussen de partners Christelijke Hulpverlening Oost- Groningen…

Delen:

Moordaanslag mondt uit in zelfdoding

Redactie GFC Nieuws — Een piloot in Botswana pleegde zaterdagavond vermoedelijk zelfmoord door zich te pletter te vliegen tegen het gebouw van een vliegclub waar…

Delen:

Vrouw zwaar mishandeld door broer

Radjinderkoemar A. (52) werd op donderdag 15 maart door de politie van het ressort Flora opgesloten voor mishandeling van zijn zusje met wie hij op…

Delen:

Arbeid vestigt klankbord in Saramacca

Spoedig zullen de verscheidene diensten van het ministerie van Arbeid binnen handbereik zijn voor bewoners van het district Saramacca. Delen:

Delen:

Katholieke priester tijdens mis neergestoken

Redactie GFC Nieuws — Vrijdagmorgen werd in Montreal een katholieke priester neergestoken tijdens de ochtendmis in het Oratorium van de Heilige Jozef. Eén persoon is…

Delen:

15 rijbewijzen van hardrijders ingevorderd

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de periode van zondag 3 maart tot en met zaterdag 9 maart 222 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 15 rijbewijzen…

Delen:

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:
Scroll Up